VILLA TIMA

Luxe 6 persoons Villa 

Stranden


Prachtige stranden, cocktails, wuivende palmen, ritmische muziek en prachtig duiken en snorkelen... zie je jezelf al zitten? Het strand van Klein Curaçao is één van de mooiste stranden ter wereld, met een schitterend koraalstrand. Het is een onbewoond eiland dat bij Curaçao hoort, erg aantrekkelijk als dagexcursie.

Piscadera Bay

Curaçao komt zelfs voor in de top 10 van Yahoo’s “Best Beach destinations”. Tussen bestemmingen als Bali, Maui en de Seychellen staat Curaçao met Cas Abao Beach als haar mooiste strand. Andere mooie stranden op Curaçao zijn Hook’s Hut Beach, Barbara Beach, Mambo Beach, Baya Beach, Jan Thiel Beach, Playa Porto Marie, Grote en Kleine Knip, Playa Kalki en Playa Lagun.

Het Caribische eiland Curaçao heeft zo’n veertig stranden. De beste stranden vind je langs de zuidwestkust, ten westen van Willemstad. Maar eigenlijk zijn ze allemaal leuk om een keer te bezoeken. Over het algemeen zijn de stranden klein, sommige stranden zijn iets groter. Echt kilometers lange zandstranden kun je vergeten op Curaçao. Wel vind je er enkele baaitjes, compleet met wit zand, tropische palmbomen en helderblauw water. Echte ‘bountystrandjes’ dus! Bij de meeste strandjes kan je een duik- of snorkeluitrusting huren en vaak is er een kleine bar aanwezig.

Top 10 stranden Curaçao

  1. Grote Knip, Westpunt
  2. Playa Lagun
  3. Seaquarium Beach: Cabana en Mambo Beach
  4. Barbara Beach
  5. Jan Thiel Beach
  6. Playa Porto Marie
  7. Cas Abao
  8. Blauwbaai (Blue Bay)
  9. Playa Kalki
  10. Klein Curaçao

Grote Knip, Westpunt

Grote Knip ligt helemaal aan de westkant van Curaçao en is nog erg authentiek. Verwacht hier geen grote strandtenten of luxe bedjes, maar rotsen en heel veel zand. In het weekend trekken vele locals met hun auto of motor naar dit strand toe, volgeladen met koelboxen vol met eten en drinken. Als je vanaf de parkeerplaats naar het strand toe loopt, heb je een fantastisch uitzicht!

BonBini! Playa Kenepa Grandi

In het weekend trekken vele locals met hun auto of motor naar dit strand toe, volgeladen met koelboxen vol met eten en drinken.

Opvallend aan het strand is de zeer brede strook felblauw water en de mogelijkheid om hier van kliffen de zee in te duiken. Dit is dan ook een populaire bezigheid onder lokale jongeren.

Ben je een ervaren zwemmer? Zwem dan naar het rif toe (maar onderschat dit niet, het ligt wel een eindje van het strand), om daar te snorkelen!

Grote Knip, Westpunt

Playa Lagun

Tussen twee kliffen in ligt het prachtige strand van Lagun. Dit rustige strand loopt langzaam af in een groenblauwe heldere zee. Behalve een fraai sfeerplaatje is het ook een ontzettend mooie plek om te snorkelen. De rotsen aan beide zijden zorgen voor een goede schuilplek voor vissen en zeeschildpadden. 

Bij Playa Lagun zie je nog authentieke vissers hun werk doen, zowel op het water als op het strand, waar ze de vis schoonmaken en verkopen. Je kan hier legaal barbecueën! Ook Playa Lagun is erg populair bij de lokale bevolking. Als je een rondrit maakt over Curaçao dan zou je alleen al voor het uitzicht eventjes moeten stoppen voor een drankje en eventueel een hapje bij de bar op de westelijke klif. 

Mambo Beach

Eén van de populairste stranden, zo niet hét populairste strand van Curaçao is het aangelegde Sea Aquarium Beach. Bij dit strand vindt je het Curaçao Sea Aquarium, waar je onder andere met dolfijnen kunt zwemmen. Verder ligt aan dit strand Mambo Beach, de bekendste uitgaansgelegenheid van Curaçao. In de zomer van 2012 is het strand helemaal verbouwd. Er is een boulevard aangelegd met winkels en een nieuw Mambo Beach. Hier worden optredens gehouden door bekende artiesten en DJ’s, denk aan Guus Meeuwis, Alain Clark, Armin van Buuren enz. Buiten op het strand begint het nachtleven en is hartstikke gezellig. Het is wat luxer aangekleed met lounchegedeeltes en ligt naast Lions Dive Resort en Seaquarium.

Mambo Beach, de bekendste uitgaansgelegenheid van Curaçao

Wat betreft drukte mag je dit strand vergelijken met een Scheveningen of Zandvoort. De ambiance en het publiek komen ook aardig overeen met deze Nederlandse badplaatsen. Hier is het zien en gezien worden. Toeristen, stagiaires en Nederlandse bewoners van Curaçao komen hier vooral in het weekeinde naartoe om te zonnen, te zwemmen en te feesten. Het zandstrand is rijk aan palmbomen en is voorzien van bars, cafés, winkels en watersportfaciliteiten. Er ligt een golfbreker in de zee en het kalme zeewater is ideaal om in te zwemmen.

Barbara Beach

Barbara Beach is een prachtig strand in Curaçao, tot niet zo lang geleden een van de favoriete stranden van de locals. Het was een mooi strand, niet strak aangelegd, lekker rustig behalve op in het weekend… boten met lokale mensen kwamen om gezellig samen te kletsen en te picknicken. Die traditie is er nog steeds wel. Alleen is het strand sinds een tijdje onderdeel van een nieuw, maar mooi resort (Hyatt, Santa Barbara Beach) met een golfbaan. Sindsdien is het strand alleen tegen betaling voor het publiek toegankelijk. 

Het strand van Jan Thiel

De Jan Thiel Baai de plek waar een aantal grote toeristenresorts zoals Papagayo Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo Resort verrezen zijn. Veel toeristen die hier zitten kiezen voor het strand van Jan Thiel. Hierdoor is de ooit zo rustige Jan Thiel baai uitgegroeid tot één van de drukste hotspots van Curaçao.

Jan Thiel Curacao

Eigenlijk is het strand van Jan Thiel zelf niet echt speciaal. Toch is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Jan Thiel Beach, zeker in het weekend. Het strand aan de Jan Thiel Baai is één van de weinige stranden die op korte afstand ligt van de vele villaparken en wijken rondom Spaanse Water. Tegen de middag is het happy hour bij strandtent Zanzibar, en blijf je nog wat langer hangen, dan heb je grote kans om een liveoptreden van een salsabandje mee te maken. De sfeer is er fantastisch!

Tip: vanaf het strand bij Jan Thiel, bij Zanzibar bijvoorbeeld, kun je de zon prachtig in zee onder zien gaan. Dat kan niet op elk strand op Curaçao. 

Playa PortoMari

Playa Porto Marie in Banda Bao (het westen), een paar kilometer van het dorpje Sint Willibrordus, is vooral erg in trek bij toeristen. Een van de mooiste stranden met een fantastische onderwaterwereld. Dit strand is wel tegen betaling, maar dat is het zeker waard. Er liggen mooie riffen voor de kust en er is een speciale snorkelroute aangelegd. Er is een leuke bar met een groot terras en je kan hier een duik- en snorkeluitrusting huren.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie wordt gezien als de beste duiklocatie van Curaçao. Dat komt vooral door de aanleg van een kunstmatig rif door zogenaamde rifballen (om de schade die orkaan Lenny in 1999 veroorzaakte te herstellen).

Cas Abao

Cas Abao Beach is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de wereld, en dat is niet voor niets. Niet alleen het strand is prachtig, ook kan je hier fantastisch snorkelen en duiken. Voor de kust ligt een vlot dat vastgelegd is waar je op kunt zonnen. Playa Cas Abou is erg populair bij duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de vele soorten vissen.

Cas Abao

Het strand wordt omschreven als hét strand van Curaçao: dé hotspot om heerlijk te zonnen, te zwemmen in het prachtig heldere water en om aan allerlei watersportactiviteiten te doen zoals snorkelen, duiken en kajakken. Ook worden de daiquiri bar en de massage-gazebo gezien als een groot pluspunt van het strand.

Blue Bay

Een stukje ten noordwesten van Willemstad, bij Sint Michiel, vind je het grootste strand van Curaçao, Blauwbaai. Verwacht echter geen Palm Beach zoals op Aruba. Door investeerders is Blauwbaai veranderd in Blue Bay; een enorm resort waar appartementen, villa’s, een golfbaan en het strand van Blue Bay te vinden zijn. Officieel hoort het strand tegenwoordig bij het grote bijbehorende resort, maar ook ‘gewone’ bezoekers kunnen gebruikmaken van de faciliteiten bij Blauwbaai.

Blauwbaai, het grootste strand, genoemd naar de plantage Blaauw

Playa Kalki

Playa Kalki is een rustige plek gelegen op Westpunt. Het strand dankt zijn naam aan de kalksteen klippen. Je komt er via een steile trap, van de parkeerplaats naar beneden. Halverwege de parkeerplaats en het strand is er snackbar en duikshop. Playa Kalki ligt vlak onder het dure, op de hoge kliffen gelegen resort Kura Hulanda.

Playa Kalki, foto van GO WEST Diving Curacao

Het is een mooie plek om te snorkelen en te duiken. Er is een met drijftouw afgebakend zwemgedeelte en een drijvend platform.

Klein Curaçao

De absolute nummer één is het pittoreske Klein Curaçao. Trek zeker een dag uit voor een bezoek aan dit onbewoonde eiland, aangezien je er even voor moet reizen. Klein Curaçao ligt ruim tien kilometer ten zuiden van Curaçao en je komt er met een excursie met de boot. Het zand is tropisch wit en het water is kraakhelder, waardoor je hier fantastisch kan snorkelen en duiken.

De absolute nummer één is het pittoreske Klein Curaçao